Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2009. február 28., szombat

Váratlan ajándék


Ajándékot kaptam! Tulajdonképpen rögtön többet is, merthogy pénteken váratlanul úgy alakult a helyzet, hogy nem mentem dolgozni. Egyszercsak beugrott, írok Edigének üzenetet, hogy tudnánk- e találkozni. Tudtunk. Ez volt a második ajándék, és aztán már nem volt megállás, ugyan az idő az villámgyorsan elrepült. A harmadik ajándék pedig egy macskás hímzés, és egy eredeti Debbie Mumm gombocska volt. És itt jött a játék, hogy nekem kellett befejezni. Ez lett belőle. Kedves Edit, köszönöm mégegyszer ezt a szép délelőttöt, és kívánom mindenkinek, hogy gyakrabban legyenek szép beszélgetős, barátnős óráik ebben a kaotikus, pörgős világban, úgy mint most nekünk!

2009. február 24., kedd

Sapkához szatyor

Már mindenki a tavaszt várja, természetesen én is, de azért készítettem egy télies szatyrot a sapkámhoz. Kicsit érdekesen áll a sapka, de nagyon szeretem, jó meleg lett a polárbéléssel. Kár, hogy nem jutott előbb eszembe a szatyorvarrás mert így együtt szerintem jól kiegészítik egymást. Pont belefér a reggeli gyümölcsöm, a nagy kulccsomóm, esernyő, zokni, és egyéb nélkülözhetetlen nagyobb darabok. Még egy kicsit szeretném őket együtt hordani, bár a fejemben már összeállt egy aranyos kis tavaszi tatyó, egy jó kis farmerszerelés kiegészítőjeként. A hétvégén vásárolt virágmintás anyagaimból fog készülni. Mintha nem lenne elég táska már amibe pakolni lehet.

2009. február 22., vasárnap

Dunaújvárosban jártunk

Szombaton Dunaújvárosban jártunk a varrós rendezvényen. A program egy az egyben úgy zajlott ahogy Gina is írta, semmi varrás, csak beszélgetés, "nélkülözhetelen" dolgok beszerzése, tombola. Nem is ment volna a varrás, annyi érdekes dolog zajlott körülöttünk. Nekem ehhez nyugalom kell. Ahogy megérkeztünk, rögtön összefutottunk Méhikével, találkoztam Loncival, Pjucsyval, Ginával, Bogival, Nanával is. Nagyon jól éreztük magunkat, a dunaújvárosi lányok igazán kitettek magukért. Köszönjük nekik!! A képen látható szépségeket, Méhikétől és Loncitól kaptam. Köszönöm nekik is, olyan volt az egész mintha már régóta ismernénk egymást.

Vettem négy tombolaszelvényt, és kettővel nyertem is!!! A szatyor elején lévő minta textildekupázzsal készült, szalvéta kép van ráapplikálva.

Ezeket pedig magamnak vásároltam, mert megérdemlem.

2009. február 20., péntek

Párnacsata


Párna Bencének. Az oviban kellett mesepárna a gyerekeknek, akkor ennek a párnának kisautós huzatot varrtam. Most már nem aktuális a kisautó, meg aztán el is szakadt, így hát próbáltam valami nagyfiúsat kitalálni.


Csendélet az ágyon. Természetesen ez a harmónia nem tart sokáig. Még jó!! Szerencsére a kis csapat jól bírja a gyűrődést.

2009. február 18., szerda

Megkerült az elveszettnek hitt gyapjú


Sokféle kézműves technikát kipróbáltam már, de a nemezelés eddig kimaradt.Tulajdonképpen nem is tetszett igazán.Egészen idáig. Beleszerettem ebbe is. Némelyik golyó szappanosan készült. 10 éves kisfiam is lelkesen segített, hogy minél több legyen. Nagyon tetszett neki a dolog. Régebben jobban bele tudtam vonni a bütykölésbe, ma már nem olyan nagy az érdeklődés.
Miután kaptam nemezelőtűt, kipróbáltam azt is. Tulajdonképpen nem tudtam hogyan kell csinálni , csak böködtem. Lett belőle három lánc, hajgumi, francia csat, kitűző, korábban készült fülbevaló is.
Szerintem így elsőre nem lett olyan rossz. Nagyon szeretném ezt a technikát rendesen megtanulni !

2009. február 15., vasárnap

Szerelem


Tegnap volt Valentin és Bálint napja, nálunk nem szokás ilyenkor ünnepelni, nem szeretjük a külföldről behozott dolgokat. Van nekünk Magyaroknak, sok szép hagyományunk, népszokásunk, ezeket kell életben tartani és vinni tovább.
De!.....
Ez most egy jó alkalom arra hogy leírjam a világ legszebb szerelmes versét!!!! Számomra legalábbis az.

Radnóti Miklós

Tétova óda

Mióta készülök, hogy elmondjam neked
szerelmem rejtett csillagrendszerét;

egy képben csak talán, s csupán a lényeget.
De nyüzsgõ s áradó vagy bennem, mint a lét,
és néha meg olyan, oly biztos és örök,
mint kõben a megkövesült csigaház.
A holdtól cirmos éj mozdul fejem fölött

a zizzenve röppenõ kis álmokat vadász.
S még mindig nem tudom elmondani neked,
mit is jelent az nékem, hogyha dolgozom,
óvó tekinteted érzem a kezem felett.

Hasonlat mit sem ér. Felötlik s eldobom.
És holnap az egészet ujra kezdem,
mert annyit érek én, amennyit ér a szó

versemben s mert ez addig izgat engem,
míg csont marad belõlem s néhány hajcsomó.
Fáradt vagy s én is érzem, hosszú volt a nap,-

mit mondjak még? a tárgyak összenéznek
s téged dicsérnek, zeng egy fél cukordarab

az asztalon és csöppje hull a méznek
s mint színarany golyó ragyog a teritõn,
s magától csendül egy üres vizespohár.
Boldog, mert veled él. S talán lesz még idõm,
hogy elmondjam milyen, mikor jöttödre vár.
Az álom hullongó sötétje meg-megérint,

elszáll, majd visszatér homlokodra,
álmos szemed búcsúzva még felémint,
hajad kibomlik, szétterül lobogva,
s elalszol. Pillád hosszú árnyéka lebben.
Kezed párnámra hull, elalvó nyírfaág,
de benned alszom én is, nem vagy más világ.
S idáig hallom én, hogy változik a sok
rejtelmes, vékony, bölcs vonal

hûs tenyeredben.


Egy apró kis figyelmesség a keresztszemes hímzés szerelmeseinek.


2009. február 12., csütörtök

Kötni, horgolni jó...

Nagyon szeretek kötni és horgolni. Még az általános iskolában tanultam meg, háztartási szakkörön. Azt hiszem, hogy akkor éreztem rá a "bütykölés" ízére. Subáztunk is, na azt már teljesen elfelejtettem. Az álmom az, hogy megtanuljak úgy horgolni, hogy ne okozzon problémát pl. egy pulóver, vagy top kar, nyakkivágás kialakítása.

Jelenleg ezen a vállkendőn dolgozom. Van egy pár félkész munkám, de pl. vonaton nem szeretek hímezni, este szintén nem az igazi, nem látom jól az árnyalatokat. Ha csak este tudok kézimunkázni, jöhet a kötés, horgolás, napközben varrógépezés. Kicsit kaotikusnak tűnik, de nem tudok egyfélére koncentrálni. Mindíg bejön valami nagyon fontos elkészíteni való dolog.

Ez egy karácsonyi szalag ami masninak lesz megkötve, sajnos nem készült el az ünnepre, és most egyáltalán nincs kedvem befejezni. Azok a bordó színű "kalapok", harangocskák, majdnem készen. Most jut eszembe van még elkezdve egy horgolt bikini is, de azt hiszem azt már nem fogom befejezni. Ugye nektek is van olyan munkátok amit már talán el is felejtettetek, hogy ott lapul valahol a szekrény mélyén, fiókban stb.... várva azt, hogy elkészüljön !?!?!?!?

2009. február 11., szerda

Virágos jókedv



Úgy látom, sokan virágos jókedvünkben vagyunk. Méghozzá horgolt virágosban. Hogy soká tartson ez a jókedv, valamint azoknak is jó kedve legyen akiknek eddig nem volt, íme néhány minta, melyet itt találtam. Szerettem volna én is mutatni sk. készített virágot, de valahová elpakoltam őket. Sajnos a színes gyapjúimat sem találom.

2009. február 10., kedd

Aki nyitott szemmel jár, kincseket talál...

Munkából hazafele jövet gyűjtögettem egy kicsit. Több méter vadszőlő indát összetekerve kis koszorúk lettek belőle. Mindenfélével lehet díszíteni, nekem nagyon tetszik így csupaszon is.

2009. február 8., vasárnap

Neszeszer


Nagyon szerettem volna Colette játékában részt venni. Győzött a józan eszem, hogy nem tudom elkészíteni, mert nem lesz rá időm (félig voltam a tesóm ajándékával is). Játékon kívül megcsináltam, a fityegő nagyon jelentéktelen lett a neszeszerhez képest.

Szülinapi torta


Sikerült! Sokat gondolkodtam, hogy milyen tortát készítsek a testvéremnek. Az eredeti terv nem ez volt, az utolsó pillanatban ugrott be, hogy mi lenne, ha egy csokis süti receptjét felhasználva tortaformában sütném meg. Az ötlet jónak bizonyult, kijött a formából, nem lett lapos. Mindenkinek ízlett.

2009. február 6., péntek

Kockás ruhás nyúl


Ez pedig egy nyúl magamnak, de az is lehet, hogy elajándékozom. A mintát Katbonál láttam.

Rózsaszínű álom

Drága hugicámnak készült ez a rózsaszín csomag, aki ma érkezett a messzi Kanadából. Hét éve nem köszöntöttük személyesen a születésnapján. Isten éltesse őt is, és édesapámat is, aki holnap lesz 70 éves!!!!!
Most varrtam először polár anyagra. Nem is gondoltam, hogy ilyen jól lehet vele dolgozni.

2009. február 4., szerda

Kavicsok

Pakolászás közben kezembe akadt egy régen készített játékunk, sajnos a szekrény mélyére keveredett. Apró kavicsokra betűket festettem, szójátékot lehet vele játszani. Jó ajándékötlet pl. gyerekzsúrra. Ami még izgalmas az egészben, hogy mindenféle tásit lehet hozzá készíteni.

Mi ennyi betűvel játszunk, leírom a darabszámokat:
A:6, Á:3, B:2, C:1, Cs:1, D:2, E:3, É:2, F:1, G:2, Gy:1, H:1, I:3, Í:1, J:1, Ly:1, K:5, L:1, M:3, N:3, Ny:1, O:3, Ó:2, Ö:2, Ő:1, P:2, R:4, S:3, Sz:2, T:4, Ty:1, U:2, Ú:2, Ü:2, Ű:2, V:1, Z:1, Zs:1.
Mindenkinek jó játékot kívánok.

Pilinszky János: Egy szenvedély margójára


A tengerpartot járó kisgyerek
mindig talál a kavicsok közt egyre,
mely mindöröktől fogva az övé,
és soha senki másé nem is lenne.

Az elveszíthetetlent markolászsza!
Egész szíve a tenyerében lüktet,
oly egyetlen egy kezében a kő,
és vele ő is olyan egyedül lett.

Nem szabadul már soha többé tőle.
A víznek fordul, s messze elhajítja.
Hangot sem ad a néma szakítás,
egy egész tenger zúgja mégis vissza.

2009. február 1., vasárnap

Megint kenyér

A mai nap fénypontja a hó mellett a tökéletes kenyér. Minden úgy működött, ahogy a receptben le van írva. Ajánlom mindenkinek, nagyon egyszerű az elkészítése. Az íze pedig fantasztikus. Kíváncsi lennék, el lehet-e készíteni másfajta liszttel is? Helennek üzenem, hogy a grissini receptje is erről az oldalról van.

Hóesés

Ma reggel, mikor felkeltünk, ez a kép fogadott minket. Végre hozzánk is elért a hó!