Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2011. március 8., kedd

Újra póló

Végre kipróbáltam ezt is, régóta szerettem volna. Fonal a nem használt pólóból. Sajnos csak erre az alátétre futotta az M-es méretből, de nagyon tetszik a végeredmény. Tanulsága is van a történetnek, miszerint a rugalmas anyag az nem igazán jó erre a célra. Mindenképpen szeretnék még készíteni retextil fonalat pl. jó nagy méretű ágyneműből.Kosarat és  fürdőszobaszőnyeget szeretnék horgolni belőle. Ti csináltatok már ilyesmit? Szívesen olvasnék róla, hogy miket készítettetek.

11 megjegyzés:

Telma írta...

Én lábtörlőt horgoltam,szintén poló anyagból.Egy textilválogatóból hoztunk hosszú csíkokat.Jól bírja a gyűrődést.Már vagy négy éve megvan,igaz csak belső szobai lábtörlő,nem kinti.

Névtelen írta...

Lábtörlőt és mosogató előtti kis szőnyeget horgoltam belőle.
Most mosogatórongyot szeretnék horgolni belőle.

ZsuzS írta...

Ágyelőt a lányok ágyához, és egy csörgős labdát babának, de tervezem a kerti párnákat belőle, már rengeteg pólót felvágtam hozzá. A blogomban találsz képet is róluk.
De az edényalátét sem rossz ötlet:) Sőőőőt...

lomaquilt írta...

Én WC-be horgoltam, jól birta, de mikor elkezdett bomlani, úgy döntöttem vége és kidobtam. Úgyis más szinekben gondolkodtam.

Szecsi írta...

Én még nem próbáltam, de a tiéd nagyon tetszik! És szuper a tyúkos akasztód is!

Márti írta...

A horgoláshoz nem sok mindent tudok hozzászólni, de nagyon tetszik, szuper lett! Én sem hagyhatom szó nélkül a tyúkos akasztódat - egyszerűen príma!!! :)

Kőrösi Mercédesz írta...

Én csak dicsérni jöttem, mert sajnos analfabéta vagyok abban, amiben ti szuperek. Klassz az alátét, a fogas imádnivaló!

Vacskamati írta...

Miért nem alkalmas? Szerintem nagyon jó lett.. fel is vettem a majd én is csinálok egyszer.. kategóriába.. :D

Én még csak a gyűjtögetési fázisban vagyok: a lányoknak horgolnék belőle egy hintaszéket meg egy kis szőnyeget is szeretnék.. :D

Szilvi írta...

Köszönöm, hogy írtatok. A rugalmas anyaggal az volt a baj, hogy miután meghúztam, hogy összepöndörödjön kissé, egyáltalán nem csinálta ezt. A végeredmény így rusztikusabb lett.Másrészt az egész kissé összeugrott, a kötésnél oda kellett figyelni, hogy kellő laza maradjon.Elég nehéz ezt így megfogalmazni, de talán érthető.A hintaszék nagyon izgalmasan hangzik, de el sem tudom képzelni hogyan készül.

Edige írta...

Naggggyon tuti!!!

Vacskamati írta...

Azok a pólók, amik passzé kötéssel vannak hurkolva (bordásak), nem ugranak össze, és talán azok sem, amik kétoldalasan vannak hurkolva (színén és visszáján is a harisnyakötés képét látod).
A sima vékony pamutpólók viszont- ha széltében vágod- gyönyörűen pöndörödnek.

A hintát ne úgy képzeld el, mint a nagyi hintaszékét- az IKEÁnak van egy Ekkore nevű, csepp alakú, felfüggeszthető hintája- olyasmit szeretnék... egyszer. De képzelheted, ahhoz mennyi póló kell, ha egy alátét egy egészet felemészt.. :D