Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2011. április 1., péntek

Várakozás

Azt hiszem, függővé váltam ami a virághorgolást illeti. Van úgy, hogy addig nem tökéletes a nap, míg nem horgoltam legalább egy virágot. Mát itt a fejemben a következő virágos ötlet, sőt több is. Ez van, imádom őket. A kitűző és a nyaklánc is Catania fonalból készült. Egyetértek Anyahajóval, ez a fonal tökéletes a kisebb darabokhoz. A kis rózsák Perlé hímzőfonalból készültek. Maga a lánc roppant egyszerű, láncszemsor kb. 1 m-es, majd erre egy  sor rövidpálcával. A rózsákat és a kis levélkéket utólag varrtam rá.A virágok különböző méretűek, összesen 13 darab.Nekem így összetekerve jobban teszik, de csak egyszer átvezetve a nyakon is jól mutat.
Ezt a zokni majmot már régen szerettem volna megvarrni .Szegény olyan kis idétlen de nekem úgy teszik a figura. Most elkészítettem egy kedves barátunk leánykájának ajándékba. Női térdzokniból készült. A leírást itt találtam, nagyon jól érthető és követhető.A legvégén sajnos le kellett vágni egy jó 5 cm-t a lábaiból, szerintem aránytalanul hosszúak lettek. Valami jó kis színes, csíkos zokniból képzeltem el igazándiból, de persze olyat nem kaptam. 
Varrogatok folyamatosan, de a többi dolog titkos ,viszem HAZA őket ajándékba. Egy hét múlva kezdődik a tavaszi szünet és megyünk Magyarországra. A többit nem is kell mondanom, fél éve voltunk otthon utoljára.

14 megjegyzés:

Saci írta...

Azok a horgoltak....csodaszépek!
Majomka meg pont az idétlenségével fogott meg.... :-)
Jó utat, jó pihenést itthon!

Nina írta...

Hajj..... minden virágodért odavagyok, kedve a fejléceddel - pompázatos!! - és természetesen a kitűződ is csodás, na de ez a nyakbavaló, valami fantasztikus :))
Kár, hogy nem tudok még mindig horgolni :D
De egyszerűen nem megy semmilyen tutorialból....

tubaroza írta...

Nagyon édes a majom, én is elfogadnám...

Csillagos írta...

Csodálatos ez a kitűző és a nyaklánc is... Sajnos, én nem nagyon tudok horgolni, időm sem nagyon van rá... Szerinted, ha megkérnélek, készítenél nekem ilyeneket?:))) Keress meg, kérlek, ha van időd... Csillagos

erzsó írta...

Minden nagyon szép, minden nagyon jó :-) de a nyakbavaló mesés!

Unknown írta...

Nekem is nagyon tetszik a nyakba virágaid! Csodaszépek! Van leírásod a virágokhoz is? Én is nagyon rákaptam most a virág horgolásra de mire jót találok...

Zsuzska írta...

Szia!
Gyönyörű a nyakláncod ! Tudnál a virágokhoz leírást adni?

Zsuzska írta...

Már megtaláltam egy előző bejegyzésednél:) Köszönöm szépen !

Szilvi írta...

Köszönöm lányok, úgy látom a nyakbavaló tetszik jobban Nektek. Nekem is ez a szívem csücske.

Márti írta...

Ahogy megláttam ezt a rózsás kitűzőt, már küldtem is róla Anyukámnak a linket, hogy én ilyet szeretnék... nagyon tetszik! A nyakbavaló is csúcs, hát persze, hogy az! Na ná!
Ez a majmocska, pedig imádni való, de nagyon!!!
Sok puszi!!!

Colette írta...

Félelmetes:-)))
...és ott a kis fehér blúz, meg a farmerdzseki...

Szilvi írta...

Az örök és megunhatatlan páros:farmer és fehér póló .Imádom!!

Névtelen írta...

Milyen régen szerettem volna már ilyen horgolt nyakéket! Emlékszel?
Megtanítasz rá,ugye? Gyönyörű a kitűződ is!
Puszi:
Gabi

anyahajó írta...

Végem van, ez a nyaklánc annyira jó!