Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2011. december 31., szombat

Végül


Én most csak azt kívánom, hogy aki a mélyben van az találjon utat a fényre és legyen végre megnyugvás!

2011. december 23., péntek

A karácsony színei

 Karácsonyi csillogás.Fantasztikus!!!
Előkerült a szép köténykém is,az alapja két kockás konyharuha összevarrva.
Soha el nem hervadó mikulásvirág. 

Boldog karácsonyt minden kedves erre járónak!

2011. december 19., hétfő

Van itt minden

 Sajnos a tegnap reggelre leesett havat mára már elmosta az eső. A hétvégére pedig tavaszias időt ígérnek.Kár , mert ugye a karácsony fehéren az igazi.
A konyhában továbbra is nagy a sürgés-forgás. Az egyszerű kellékek mint a szalvéta meg a süti kiszúró doboza , ihletet adtak egy kis karácsonyfa dísz készítésére is. Pedig az idén már nem terveztem ezt.
Most ezek lettek a kedvenceim. Imádom a karácsonyi puding témát, és annak külön örülök, hogy itt a hazájában meg is tudtam kóstolni. Nagyon finom szerintem, a boltban is lehet kapni szebbnél szebb tálalásban. Ez itt olyan mint nálunk a mákos bejgli, itt nincs karácsony puding nélkül.
Még a kötött csillag is belefért az időbe, sk. behúzott gombbal a közepén. Kissé nagy lett , a karácsonyfára nem való ebből kifolyólag. A leírást az egyik kedvenc külföldi blogban találtam, nagyon jó a maradék fonalak felhasználására.
És hogy a horgolás se maradjon el, készült pár dísz barátainknak ajándékba. Szerettem volna őket egyben megörökíteni, de nem tudtam, hogyan kéne. Aztán beugrott a jó kis zokni szárító csipesz és szerintem tökéletes erre a célra is.

2011. december 8., csütörtök

December


Főszerepben a konyha. Ilyenkor megélénkül itt az élet, sürgünk, forgunk, dobozolunk. Finom fahéj és vaníliaillatban. Kint hideg, bent jó meleg, készül egy kis forralt bor , estére gyertyák gyúlnak. Mostanra biztosan mindenkinek megvan a terve, hogy mit fog majd még sütni, meg főzni. Mert készülődni bizony jó!
Idén az első adventi süteményem ez a gombformájú ropogós keksz. Már jócskán rájártunk csak pár darab maradt.Ötlet innen.
Hihetetlen hogy rohan az idő , most vasárnap már három gyertya fog lobogni.
Jó készülődést mindenkinek!!!