Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2012. május 3., csütörtök

Új remények

Harmadik év Angliában és a harmadik lakás is egyben. Remélem többet már nem kell költözni. Élénken él még a kép bennem, mikor férjem várt minket a repülőtéren és mi megjelentünk két bőrönddel és két hátizsákkal. Felejthetetlen pillanat marad.Azóta kicsit megsokszorozódott a holmijaink száma és időnként úgy érzem jó lenne visszapörgetni az időt. Vagy megállapodni végre? Nem is tudom. Megtapasztalni egy másik kultúrát, élni egy idegen országban számomra egyet jelent azzal is, hogy innentől kezdve bármi is történik mindent el lehet kezdeni az elejéről akár egy szál bőrönddel. És ez kicsit megnyugtató. Ha most azt mondaná valaki szedd a cuccod és irány el a világ végére, vennék egy nagy levegőt aztán azt mondanám ,rendben. Érdekes dolog ez, három évvel ezelőtt persze nem így gondoltam , kézzel lábbal ragaszkodtam a gyökereimhez. De visszatérve a jelenbe egész jól berendezkedtünk az új helyen. És a szomszéd kertje természetesen itt is zöldebb, a képen a bal oldalon látható. Kis titkos kert . A miénk a jobb oldali, enyhén szólva minimalista, kaviccsal felszórva, alatta fekete fólia, gondolom, hogy ne törjön fel a gaz. Pár virágot szeretnék ültetni cserépbe és kirakni hátha az idén többször tudunk benne gyönyörködni kint üldögélve. Ez idáig csak nagyon kevésszer sikerült. Jelenleg is novemberi hideg van.
Ez persze kissé nyomasztó, de a szomszéd növénykéje átlóg hozzánk is,
és ilyen szép az első kiültetett virág ami jó nagyra meg fog nőni remélhetőleg.A régi szomszédainktól kaptuk ajándékba.
Csak remélni merem azt is, hogy ez meg hortenzia mondjuk rózsaszínű. Július végén kiderül.
Végre csipke függönyünk is van, eddig csak a rusnya szalagfüggönyt huzigáltuk. Kis nosztalgia, ezek az otthoni függönyeink. 
Az új konyhát is nagyon élvezem szuper a kilátás a másik szomszéd kertjére is , ott még jó nagy üvegház is van és két kis dísztóban csobog a víz ami a madárcsicsergéssel együtt kimondottan kellemes a fülnek. 
Most először főzhetek kerámialapos tűzhelyen , például ilyen fincsiséget . A receptet itt találtam, jó kis gasztroblog , friss, fiatalos,  modern, és vannak benne hogyan készült fotós leírások is .
Azért,hogy kicsit életszerűbb legyen ez a bejegyzés feltétlenül meg kell említenem, hogy a szőnyegpadló (minden szobában az van ) büdös. Olyan ázott kutyaszagra emlékeztető. Azért az angol lakásokról tudnék mit mesélni, egészen elképesztő dolgok vannak.

8 megjegyzés:

zazálea írta...

érezzétek otthon magatokat! sok örömet az új helyen is! nem lehet változtatni a kerten? semmit sem? cserepekben virágok? azt biztos lehet, nem?

Debbie Macomber? olvastam,igaz,magyarul:)

Szera írta...

Érezzétek magatokat otthon minél előbb! :)
Végül is az ember lakásul kapta a földet, bárhol éljen is!
"Az otthon ott van, ahol a szeretet lakik."

Julcsi írta...

Nem mondom, hogy irigyellek, én nem szeretem magam körül a változást.
De úgy látom, neked ez (már) nem okoz gondot:) Minden jót nektek itt, az új helyen is!

florentine írta...

A blogodat olvasva nem féltelek, hamar otthont varázsolsz az új házból:-)

Monika írta...

Emlékszem az első utazás előtti félelmedre és cseppet sem irigyeltelek és nem tudtam segíteni.DE: most már látom,hogy te mindenhol tudsz OTTHONT varázsolni magatok köré!Csodás!!!!

Edit írta...

Gyonyoruek a viragaid, es az a csipkefuggony... olyan otthonossa teszi a szobat.
En is megtapasztaltam az angol lakasokat, tenyleg lehetne roluk sokat meselni :) de azert remelem jol fogjatok magatokat erezni ebben az uj lakasban. A kertet cserepekbe viragokat kiteve biztosan kellemesse lehet varazsolni, es milyen jo, hogy a szomszednak ilyen szep kertje es viragai vannak, legalabb szep a kilatas az ablakotokbol :)

Erika írta...

Szia Szilvi,

most találtam rá a blogodra, nagyon tetszenek a fotók is meg minden:) A padlószőnyegezés nálunk is hasonló (Dublin), van ahol még a fürdőszobában is azt tesznek le! Ugyanilyen kertünk van, és nálunk is a szomszéd kertje zöld:) Időjárás...no comment.

Zsuzsi írta...

Kilenc lakás után végre a sajátunkban lakunk, pontosan tudom, miröl írsz! De azt is látom, hogy milyen tehetséggel teremtesz magatok köré otthont, ügyes vagy!!! A kerttel pedig igenis lehet valamit kezdeni. A palánk mellé hosszú fatartókat, szölöt, napraforgót bele! Egynyáriakat lehet bárhová cserepekbe tenni. ÈS és tutira vennék kb 1 m2 gyeptéglát! Aztán majd képeket is kérek! Sok sikert!