Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2012. november 11., vasárnap

Citrom - kipróbáltam


Még a Pinteresten láttam korábban ezt a torokfájásra is javasolt nagyon finom mézes, citromos, gyömbéres "koncentrátumot" ami az elkészítés után pár napra hűtőben tárolva kissé zselés állagot vesz fel. Evőkanállal rakunk belőle bögrébe és forró vízzel felöntve kész is az elixír. A zselés jelleg szerintem enyhe túlzás, sőt nekem inkább folyós lett. A torkom sem fájt viszont kellemes volt elszopogatni a hűvös estéken. Elkészítettem naranccsal is, kis fahéjat is tettem bele, ez a verzió nekem sokkal jobban ízlett, a citromos kissé kesernyés volt.
Lemon drizzle cake ami egy isteni citromos piskóta. Sokadszor készült, elronthatatlan. A cukorral felforralt citrom levét a kész sütire kell rákenni még forrón ami magába issza azt mint a szivacs, a citrom héja kerül csak a tésztába. Nálunk ezek a piskótás , kevert sütik , száraz kekszek, sós pogik és társaik kelendőek. A buktát, kakaós csigát, batyut, kalácsot stb. egyáltalán nem tudok készíteni pedig próbáltam. Azért nem adom fel, most különösen nem, hogy a városban nyílt lengyel boltban végre lehet kapni túrót. Mazsolás túrós batyu az most nagyon jól esne. A citromos süti receptjét Lucynál láttam , angolul van de annyira egyszerű az egész hogy a nyelvet nem beszélők is könnyen elboldogulnak vele.

6 megjegyzés:

Emőke írta...

Mivel épp megbetegedtem,kipróbálom a narancsos fahéjast,köszönöm!

Katalin írta...

én jó sok sűrű mézzel készítettem, és a citrom leve pont zselésre hígította a trutyit.
Mindegy, az íze nagyon fini

Compot írta...

Az enyém még a hűtőben figyel, de lehet, megkóstolom, kíváncsivá tettél.

Szilvi írta...

Ááá, na én nem raktam bele annyi mézet lehet, hogy ezért lett hígabb.

zazálea írta...

igen, igen, igen, citrom kell mindenhova! a héja, a leve, a mindene:)
én is megcsináltam, a süteményt pedig meg fogom csinálni, Stahl Juditnak is van egy ilyen belocsolós citromos sütije, most jött el a döntő lépés:)

Zsófi írta...

Szia!

Ezt a mézeset hogy csináltad? Én naranccsal próbálnám ki, csak fel kell karikázni, bele az üvegbe, rá a fahéj és a méz, ennyi? Héjastól kell beletenni? Köszi! :)

Zsófi