Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2013. augusztus 7., szerda

Az illatos bogáncs meg a kiégett fű

Tudtátok,hogy a bogáncsnak csodásan finom illata van? Vagy csak az itteninek?
Sajnos vége a nagy nyári melegnek, visszajöttek az esős napok. Hihetetlen de a csodálatosan zöld fű sok helyen kiégett. Míg máskor belesüppedt a lábunk a vastag és puha fűtakaróba, most bizony szárazon zörgött a lábunk alatt. Ha nem látom talán el sem hiszem. Olyan vicces ezt leírni de volt olyan, hogy nem tudtunk aludni a melegtől, erre a négy év alatt még nem volt példa. Jöttek az ötletek is szép számmal, még a varrógépet is leporoltam. Azért a horgolótű kevesebbet pihent. Találtam egy jó kis kendőmintát Lulinál. Az én verzióm 12 dekányi vékony zoknifonalból készült, amit  még a Lidlben vettem ezer éve. Konkrétan semmi céllal, majd jó lesz valamire alapon. Pikós szegélyt kapott ez is, és jó nagyra megnőtt a blokkolás után. 2 nagy doboz gombostű kellett hozzá, meg jó adag türelem mire kitűzködtem ,de megérte a plusz munka. Sokkal szebb így, kár hogy nem készült fotó az "előtte " állapotról.

10 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon tetszik az a kis sárga mintás toppocska:) Meg a vállkendő is:)
Sosem szagoltam meg a bogáncsot, hogy van-e illata, pedig van nálunk is elég:)

zazálea írta...

sztem ha te egy zsákot veszel fel,az is baromi jól áll rajtad, ez most már tuti. ;)(pláne ilyen szép kendő...)

Bernadett írta...

Jon az osz,mennek a fecskek,kezdodik az iskola...a kanikulat nehezen birom...
Csodas lett a kendo.Gyonyoru...:) Megprobaljam...? Meglatjuk.:) Koszonom a mintat.:)

Minden jot.:)

Julcsi írta...

Ehhez a kendőhöz én is hozzáfogtam, Katbo saját festésű fonalából. Még készülget:)

Ügyes vagy megint, de ez nem kérdés szerintem!

Jutka írta...

Szépségeket láttam nálad.

Bóbita írta...

Ilyesmi mintát álmodom már évek óta.
Sál helyett én egy teljesen egyenes, egyszerű mellényt képzeltem el. Nem tudok se kötni, se horgolni.
A pikos szegély és a bokkolás mit jelent?

Carrie írta...

Nagyon tetszik a top és a kendő is! Épp vadászom, mibe is bökjem a tűmet, kicsit beleuntam az UFO-imba, amik itt vannak előttem...

Bóbita írta...

Kedves Szilvi! Megmondanád nekem, hogy a fentebb jelzett kifejezések mit jelentenek?

Bóbita írta...

Kedves Szilvi! Nem gondoltam, hogy ennyire nehezet vagy bántót kérdezek aug. 16-án, (pikos szegély és bokkolás) hogy nem válaszolsz. Nem baj, nem foglak ezután zavarni.

Szilvi írta...

Kedves Bóbita, szomorú vagyok mert az ilyen jellegű megjegyzések egyáltalán nem tetszenek. Az esetleg eszedbe sem jutott, hogy nem nézem a blogot mert például szabadságra mentem? Senkinek semmi köze hozzá azért nem is jelzem ezt sehol így értelemszerűen az esetleges kérdésekre sem tudok válaszolni. Nem bunkóságból nem tettem, mindenkinek segítek ha tudok, de nem is tudom minek magyarázkodom.
A pikó az horgolással készül, én három láncszemet horgolok és vissza öltök az első láncszembe, ezt nem tudom jobban leírni. A blokkolás minden kötés és horgolás után elvégzendő szükséges lépés, kihagyható de blokkolással lesz szép a forma, simul ki a minta és az egész darabnak így lesz meg a tartása. Be kell nedvesíteni a kész cuccot és kihúzogatni szépen formára, majd szépen gombostüzni a széleken. Én azt a kendőt minden egyes pikónál tűztem. Ha beütőd a pikót és a blokkolást a keresőbe biztosan találsz millió leírást képes tutoriált, és videót is a témában. A blokkolást én is így nézegettem másoknál, sokan sokféleképpen csinálják. A gyapjúból vagy magas gyapjútartalmú fonálból készült dolgok jobban blokkolhatók a műszálas fonal visszaugrik és nem tartja úgy a formáját.