Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2015. március 1., vasárnap

Naplemente

Az első tavaszi munkám nagyon úgy tűnik, hogy őszi. A közelben találtam egy kicsi, de nagyon kis takaros,tiszta fonalboltot. Elmentem körülnézni persze. Délelőtt lévén nem volt senki a boltba, így adódott lehetőség kis eszmecserére is. Szó szót követett, azt a fonalat sajnos nem találtam amiből kifogytam és a virágos cucchoz kellene. Befejezésül mondtam a hölgynek, hogy életemben először most lesz az, hogy úgy megyek ki egy fonalboltból, hogy nem vettem semmit. És akkor a szemem sarkában észrevettem ezt a gyönyörű színű fonalat, fél áron volt , így vettem indulásnak 3 gombócot 150 dekányit. Valaminek majd jó lesz címszóval. Most végre megtaláltam mit is csinálnék belőle, hogy ne megint kendő vagy sál legyen, olyan valami amit szívesen hordok viszont . Gyorsan elkezdtem, hogy lássam mennyire lesz elég ez a mennyiség, mert pár gombóc volt még belőle és így jó lenne ezen a jutányos áron beszerezni az utánpótlást. Fonal:Patons Colour Works Aran Sunset
8 mm-es vastag horgolótűvel gyorsan is haladok, imádom a színeit, nagyon klassz puha, és olyan mintha zsinór lenne. Hihetetlen, szerintem fogok még ilyennel dolgozni, nagyon megszerettem.




7 megjegyzés:

Márta írta...

És mi lesz belöle, ha nem kendö vagy sál?

Hokata írta...

én is kíváncsi vagyok mi készül?

Szilvi írta...

Nagy granny shrug vagy ha úgy tetszik kardigán, egy kicsit extrázva.Ez az alapelgondolás
http://www.mariavalles.com/blog/granny-cocoon-shrug

Tselszi írta...

Kitalaltam,hogy ez a pelerin-kardi lesz belole. :) A Teszek-Veszek-Vacakolok blogon talaltam en is regebben hasonlot es el is keszitettem. Szinvaltos fonalbol nagyon mutatos kis darab lesz.
Kivancsi leszek a tiedre!

Szilvi írta...

Igen Jeszizsu fantasztikus darabja ihlette azt a jó kis feketét is. Elfogyott a fonal sajnos és úgy tűnik jó pár gombóc kell még. Remélem megéri majd a végeredmény.

Tselszi írta...

Igen, eleg sok fonal megy bele. Eloszor vastag fonalbol keszitettem el,de valoszinu nem elegge vastag tuvel,es olyan nehez lett,hogy inkabb lebontottam :( Azutan keszitettem szinvaltos vekonybol,nagyon tetszik, de azt meg be kell fejeznem. Ahogy jott a tel abbamaradt,mas dolgokba kezdtem. Most tavaszra-nyarra viszont nagyon jo lenne.Korulottem nem sokan horgolnak ,igy egyedi darab lesz :) Remelem neked is sikerul befejezni! Nem maradt a kedvenc fonalasodnal belole?

Szilvi írta...

Köszi befejezem ha, máshogy nem megy majd rendelek. Azért gondoltam hogy vastag fonalból vastag tűvel csinálom, mert Zsuzsi jelezte, hogy fél kiló fonalat evett meg az övé. Kíváncsi vagyok mennyiből jön majd ki ez.