Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2015. január 31., szombat

Mindenki a tavaszt várja, én a nyarat!







 Nyáron ismét lesz alkotótábor Nyalkán Colette szervezésében, a tavalyiról pl. itt olvashattok.
Annyira jól éreztem magam, hogy az idén is szeretnék elmenni, és utána is ,meg azután is. Ez az a hely ami nem ereszt, rabul ejt és visszavár. 
Ennek jegyében készültek most ezek a mandalák. A nagyot csak rávarrtam egy pólóra úgy hogy kis merevítőt vasaltam a trikó alá, így könnyebb volt rávarrni , szépen kifekszik nem lett ráncos sehol. sajnos nem volt vékony pamutfonalam , Cataniából szebb lett volna, de így sem rossz azért. A kis köröket majd később mutatom, ezeket is felvarrtam valahová, de mire a fényképezéshez jutottam volna, sajnos már nem volt elég a fény. A nyaklánc tavalyi munka. 

2015. január 27., kedd

Félúton


 Annyi klassz dolog van a fejemben, hozzá is láttam a munkának, csak sajnos nem tudok semmit befejezni mert nincs hozzá gomb, zsinór, kapocs, fémalkatrészek. Ezt majd rendezni kell.

A négyzetekkel pont félúton vagyok, 20 darab kell még. Most már lehetne gyorsabban haladni, mert nem kell gondolkodni a színeken. Eddig úgy gondolom ütős, nagyon klassz élőben. 

2015. január 22., csütörtök

Rózsa, pipacs, tulipán, hanga









Ezek a virágos cuccok készültek mostanában.
 Kezd egyre korábban világosodni, ami végre lehetővé teszi, hogy ne kelljen még de. 11 órakor is égetni a lámpát. Nagyon utálatos villanyfénynél dolgozni. Lassan haladok a virágos négyzetekkel is, már majdnem félúton járok. Sajnos tavaly december közepén megállásra kényszerített a rettegett ínhüvelygyulladás, pont a jobb kezem lett használhatatlan. Karácsony után egy hétig pihentettem, jobb lett a helyzet, tudok megint horgolni , de sokszor belenyilall a fájdalom. Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire rossz. 

2015. január 7., szerda

Érdekes találkozás

Belekezdtem valami új dologba. Egyenlőre még nem árulom el mi lesz a négyzetekből, de lehet találgatni. A kis hímzőfonal gombócok meg a játék kedvéért kerültek elő, kíváncsi voltam, hogy mutat ugyanaz a minta  a vékony fonalból. Végezetül kör lett belőle. Még több esélyes mi lesz a végső megjelenési formája. 
Ma egyébként nagy élményben volt részem, a helyi kis fonalas boltban. Találkoztam egy idős zsidó férfival aki mint az rövid időn belül kiderült szintén horgol, meg fon , sző és még egyéb nőcis dolgokkal is foglalkozik. Röpke eszmecsere után, miután elmondtam, hogy régi vágyam megtanulni a fonást, kiment és visszajött kezében egy orsóval és fél perc alatt megmutatta hogyan kell, majd nekem adta, és mondta, hogy délután ugorjak be az üzletbe mert hagy hozzá gyapjút is, és csak gyakoroljak. Kezembe adott egy névjegykártyát is az elérhetőségével, hogyha megakadnék. Itt van előttem a cucc, még mindig alig akarom elhinni, hogy ez történt pár perc leforgása alatt. Arra még volt idő, hogy elmondja két helyen is van fonó klub ahol őt megtalálom. Megkeresem az biztos, annyira különleges mikor férfiak művelik ezeket a nőies dolgokat. Szerintem fog nekem mondani sok érdekességet. Na majd meglátjuk és beszámolok. 



2015. január 1., csütörtök

Viszlát 2014 ! Hello 2015!




A tavalyi évem így nézett ki a munkáimmal, egy kép minden hónapból.Érdekes volt elkészíteni a kollázsokat, mert kiderült, hogy varrogattam is kicsit, pedig nekem úgy tűnt, hogy csak horgolótű volt a kezemben. Sajnos a tulipános hímzett képet nagyon félreraktam, jó negyede van csak kész.Gyanítom ezzel nem csak én vagyok így, pedig nagy lendülettel állt neki sok emberke az év elején. Hihetetlen volt a lelkesedés. 
A patchwork blokkok is így maradtak ahogy a képen, kis fali quiltek lesznek belőlük majd egyszer. 


Kendőkben sem volt hiány. 
Sok- sok fonalas dolog készült, és így lesz ez az idén is biztosan. 
Jó kis év volt, a találkozások éve, utaztunk és kirándultunk is sokat. 
Így legyen 2015-ben is!!!
Kívánok Nektek is hasonló jókat, egészséget, jó kedvet, sok vidámságot és kreatív ötleteket!

Ezt a képet most azért rakom ide, hogy hátha ide csalogatja a hóesést. Ez volt a tavalyi év utolsó munkája, egy kedves barát kapta. Szeretném majd magunknak is kihímezni valamikor. 
Az új év horgolással kezdődött, hópelyhekkel mi mással. Mennek az ablakra sorban igazi havazás helyett.