2010. december 6., hétfő

A puha mézes receptje

Hozzávalók:
1 kg finomliszt
50 dkg méz
20 dkg cukor
10 dkg vaj
4 tojássárgája
1 evőkanál szódabikarbóna
0,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál mézes süti fűszer vagy 10 szem őrölt szegfűszeg,15 szemőrölt ánizs és 1 mokkáskanál őrölt fahéj keveréke
A hozzávalókat összegyúrjuk. A tészta eleinte ragacsos, de addig gyúrjuk míg jól formázható lesz. Pihentetni kell minimum egy éjszakát a hűtőben, de a tészta két hétig is eláll. Ez a mennyiség hatalmas igazából ez egy házikóra és tartozékaira van megadva. A feléből is rengeteg süti lesz.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 10-15 perc alatt sütjük.
Jó készülődést mindenkinek!

6 megjegyzés:

  1. Hidd el! Nincs az a nagy adag, amit öt gyerek meg nem eszik! :DDDD Köszönöm a receptet, ha nem baj, már mentem is!

    VálaszTörlés
  2. Örök hálám a receptért! :)))

    VálaszTörlés
  3. A puhaság úgy értendő, hogy kiveszed a sütőből, kihűl és nem lesz kemény akkor sem?? Semmit nem kell vele csinálni, csak írókázni? :)
    Olyan szépek a fotóid, folyton visszajövök nézelődni :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Nina! Igen úgy emlékszem, hogy rögtön ettük is amikor kihűlt,semmit nem kell vele csinálni. Mindenesetre merem ajánlani a receptet mert finom is . Úgy örülök, hogy tetszenek a képek,én is így érzek a Tieiddel kapcsolatban!

    VálaszTörlés