2011. március 8., kedd

Újra póló

Végre kipróbáltam ezt is, régóta szerettem volna. Fonal a nem használt pólóból. Sajnos csak erre az alátétre futotta az M-es méretből, de nagyon tetszik a végeredmény. Tanulsága is van a történetnek, miszerint a rugalmas anyag az nem igazán jó erre a célra. Mindenképpen szeretnék még készíteni retextil fonalat pl. jó nagy méretű ágyneműből.Kosarat és  fürdőszobaszőnyeget szeretnék horgolni belőle. Ti csináltatok már ilyesmit? Szívesen olvasnék róla, hogy miket készítettetek.

11 megjegyzés:

  1. Én lábtörlőt horgoltam,szintén poló anyagból.Egy textilválogatóból hoztunk hosszú csíkokat.Jól bírja a gyűrődést.Már vagy négy éve megvan,igaz csak belső szobai lábtörlő,nem kinti.

    VálaszTörlés
  2. Lábtörlőt és mosogató előtti kis szőnyeget horgoltam belőle.
    Most mosogatórongyot szeretnék horgolni belőle.

    VálaszTörlés
  3. Ágyelőt a lányok ágyához, és egy csörgős labdát babának, de tervezem a kerti párnákat belőle, már rengeteg pólót felvágtam hozzá. A blogomban találsz képet is róluk.
    De az edényalátét sem rossz ötlet:) Sőőőőt...

    VálaszTörlés
  4. Én WC-be horgoltam, jól birta, de mikor elkezdett bomlani, úgy döntöttem vége és kidobtam. Úgyis más szinekben gondolkodtam.

    VálaszTörlés
  5. Én még nem próbáltam, de a tiéd nagyon tetszik! És szuper a tyúkos akasztód is!

    VálaszTörlés
  6. A horgoláshoz nem sok mindent tudok hozzászólni, de nagyon tetszik, szuper lett! Én sem hagyhatom szó nélkül a tyúkos akasztódat - egyszerűen príma!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Én csak dicsérni jöttem, mert sajnos analfabéta vagyok abban, amiben ti szuperek. Klassz az alátét, a fogas imádnivaló!

    VálaszTörlés
  8. Miért nem alkalmas? Szerintem nagyon jó lett.. fel is vettem a majd én is csinálok egyszer.. kategóriába.. :D

    Én még csak a gyűjtögetési fázisban vagyok: a lányoknak horgolnék belőle egy hintaszéket meg egy kis szőnyeget is szeretnék.. :D

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm, hogy írtatok. A rugalmas anyaggal az volt a baj, hogy miután meghúztam, hogy összepöndörödjön kissé, egyáltalán nem csinálta ezt. A végeredmény így rusztikusabb lett.Másrészt az egész kissé összeugrott, a kötésnél oda kellett figyelni, hogy kellő laza maradjon.Elég nehéz ezt így megfogalmazni, de talán érthető.A hintaszék nagyon izgalmasan hangzik, de el sem tudom képzelni hogyan készül.

    VálaszTörlés
  10. Azok a pólók, amik passzé kötéssel vannak hurkolva (bordásak), nem ugranak össze, és talán azok sem, amik kétoldalasan vannak hurkolva (színén és visszáján is a harisnyakötés képét látod).
    A sima vékony pamutpólók viszont- ha széltében vágod- gyönyörűen pöndörödnek.

    A hintát ne úgy képzeld el, mint a nagyi hintaszékét- az IKEÁnak van egy Ekkore nevű, csepp alakú, felfüggeszthető hintája- olyasmit szeretnék... egyszer. De képzelheted, ahhoz mennyi póló kell, ha egy alátét egy egészet felemészt.. :D

    VálaszTörlés