Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2010. június 28., hétfő

Horgolás és egy kis átalakítás

Az én férfi ing átalakításom ilyenre sikeredett. Nagyon nagy ötletnek tartom. Hogy ne legyen annyira bő, megpróbáltam horgolni rá egy szalagot amibe zsinórt húztam és így össze lehet ráncolni.Az ujja bőségét is becsíptem kicsit és került rá egy kis horgolt rózsa is. Talán szebb lett volna fehér és vékonyabb fonalból, de az nekem nem volt. Kényelmes viselet.

Tolltartót azért kellett, mert egy fémdobozzal zörögtem végig az utat az iskoláig és nagyon hangos voltam. Ez volt az első kézi cippzár bevarrásom.

  Ez a kedvencem. Megvarrni nem sikerült így kipróbáltam milyen lenne horgolva. Itt már sokkal szebbre sikeredett a cippzár bevarrás. Rózsaszín kockás bélést kapott.

Még nincs konkrét elképzelés, hogy mivé fognak alakulni a horgolt hatszögek, de olyan jó játszani a színekkel. Biztosan meglesz a helye egyszer.

18 megjegyzés:

Bea írta...

ezek a horgolások is de jók! Most már nekem is kéne...Jó lett az ing is.

KicsiKató írta...

Óóóóó, de jó lett ez a teáscsésze!!! Házi használatra szabad kérni pár támpontot (mekkora, tudod-e, hány sor, szem és hol szaporítottál/fogyasztottál?

Szera írta...

NAGYON tetszik a blúz!
De a csésze is!!! Leírás? :)

Silerika írta...

De jókat horgoltál!! A csésze nekem is nagyon tetszik!

Szilvi írta...

Örülök, hogy tetszenek.A csésze nagyon egyszerű.Ez egy vastagabb fonal, hogy ne legyen olyan plötty.Talán 10 láncszemmel kezdtem és rögtön elkezdtem a szaporítást.Minden sorban az első és utolsó láncszembe 2 rövid pálcát horgoltam.Ennyi az egész.Így lett meg az ív .Mikor úgy gondoltam, hogy elég széles már nem szaporítottam tovább és színt váltottam. Nagyon gyorsan megy. A füléhez szintén horgoltam kb.25 láncszemet ,odamértem, hogy ne legyen túl kicsi, vagy éppen hosszú .Pár sor rövid pálca után egyszerűen hosszában félbehajtottam, és kézzel öltögettem fel a legvégén. A csészét varrógéppel varrtam össze pusztán csak lustaságból, de így sokkal szebb lett a csésze alja.
Remélem érthető voltam.Ha lesz egy kis időm készítek majd képes leírást is ha kéritek.

Ledorka írta...

Szuperek! :) Az inged is nagyon tetszik, jó ötlet volt a rózsa rá. :) Jóideje készülök hasonlóra, mindig lökést ad, ha látok egy átalakítottat, talán most neki is állok ilyet varrni.

hAnd-i írta...

nagyon tetszenek... ezek a hatszögek isteniek... én még nem probáltam, de lehet itt az ideje... és a csésze is nagy kedvencem... no, meg a tolltartó... ügyes vagy...

Szera írta...

Köszönöm!!! :)

zazálea írta...

Ha hiszed, ha nem, pontosan olyan színű sálat horgoltam, mint a te tolltartód. Ez olyan vicces... :o)))
Az inged nagyon tetszik, könnyűnek, nyárinak tűnik, de még kedvesnek is. :o)

KicsiKató írta...

Köszönöm a leírást!:)

Julcsi írta...

Jaj, az az ing! Rózsás, romantikus, olyan igazán nekem tetsző:) Én is turkáltam néhány férfi inget, de én a lányoknak szeretnék varrni belőle blúzt és kisruhát. Talán majd ma:)

Edige írta...

Az az ing.. igazán Hozzád való darab! A horgolmányaid pedig szuperek.

Maite - vitoma írta...

Bonitos trabajos.

Szilvi írta...

Jaj milyen sokan lettetek és nagyon örülök Nektek! Köszönöm szépen lányok!

Márti írta...

Micsoda színek!!! Nagyon tetszenek a horgolásaid!!!! Gyönyörűek... ja és a teás csésze... hmmmm valami mesés!!!! :)))

unikat írta...

Ó, az az ing!
Csodás! S a vállfa is.
Szépséges dolgok kerülnek ki a kezeid közül.

Judilla írta...

Minden nagyon tetszik!!!:))

bruercsi írta...

Ó, ez a bögre tényleg nagyon cuki! Az ing is édes és bájos, de engem most a horgolás izgat fel! :) Megfogom próbálni elkészíteni leírásod alapján. Majd mutizom, ha sikerül! :)