Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2010. november 28., vasárnap

Illatos vasárnap

 Nagy munkában voltunk ma. Mivel már tavaly elhatároztam, hogy az idén mézes adventi koszorúnk lesz, így egy jó kis magyaros ebéd után, nekiláttunk a sütésnek. A tészta fele elég volt a koszorúhoz , a másik felét meg bedobozoltuk.Az ötlet és a recept innen van. Van még hová fejlődni úgy érzem, az írókázás is elég érdekesre sikerült, de nagyon jó ránézni és fantasztikus az illata.
Díszítgettünk is, és estére a hó is elkezdett esni. Szépen telt ez a hétvége. Remélem Nektek is!

9 megjegyzés:

Julcsi írta...

De jó itt nálad! Szinte érzem az orromban az illatát a mézesnek.
Az írókázásba meg majd belejössz:)

á írta...

Hát ez gyönyörűséges. Az egyik tanítványom valami hasonlót gyártott. Abban voltak mélyedések a mécseseknek, fogalmam sincs hogyan csinálta, de az is fantasztikus lett.

Edit írta...

Szinte erzem a mezeskalacs illatat! :) Mi is diszitettunk hetvegen, de felenk hoesesnek nyoma sincs sajnos.

Kaoka írta...

Én is szinte érzem a finom karácsonyi mézeskalács illatát. :) Nekem évelős mézes díszeim vannak bedobozolva. Semmi baja és ugyanúgy megmaradt az illata. Raffiával és szalagokkal díszítettem. Csak előveszem és felakasztom a fára. Fogyasztáshoz, meg puha mézes receptem van. :)

Szilvi írta...

Köszi lányok! Ezt a receptet most próbáltam ki először, mostanra olyan lett mint a kő, remélem a dobozba megpuhul kicsit. Talán kicsit édes is nekem. Azt hiszem megmaradok a jól bevált receptemnél ami nem is ragad munka közben és puha marad végig.

unikat írta...

Aztamindenit!
Ezt nevezem!
Micsoda illatok, micsoda fotók, a fejlécen is. Hogy ti milyen ügyesek vagytok!
Szinte ott érzem magam nálatok, s milyen jó ott!

Jucus írta...

Micsoda nagy ötlet ez a mézes Adventi koszoró!:o) Nagyon jóóó!
Nálunk is megvolt a mézeskalácsozás, lett is egy csomó!:o) Gyönyörűek a Tieitek!

Mesi írta...

Gyönyörű a fejléced, annyira hangulatos. Ide varázsolja az egész karácsonyi készülődés hangulatát! Ha ránézek, már alig várom, hogy végre mi is mézeskalácsot süssünk. Mmm, szállnak az illatok...

Aranyalma írta...

Fantasztikus lett, és bár számomra nem újdonság ez az adventi koszorú, még nem készítettem..

Viszont: hiába erőlködök többféle tésztából készíteni a mézest (nagyon sok receptem van), nekem még mindegyik kemény lett, sajnos. Pedig nem hagynám ki idén sem a sütést, de most már szeretnék igazán puha mézest majszolni...

Ha szépen kérem, karácsonyi ajándékként kaphatok receptet tőletek? :)