Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2012. január 22., vasárnap

Szatyorkosár

Játszani hívnak a lányok a Homokozóból, a feltételeket megtudod ha a képre kattintasz. Jelentkeztem én is. Éppen kapóra jött ez mert már régóta szerettem volna kipróbálni a nylonzacskó horgolást.
 Négy zacsit választottam piros fehér színekkel, kb. 2-3 cm-es csíkokra vágtam. A csíkokat összecsomóztam,
 mert sehogy máshogy nem akart egyben maradni.
 A vastagabb anyagú zacsival kezdtem a munkát, ezzel nehezebb volt dolgozni. Kissé nehézkesen indult az elején, le is bontottam mert nem lett elég "szép". Már amennyire ezt szépnek lehet nevezni. Érdekesnek inkább mondanám. A négy zacsiból mindössze ennyire futotta, a kosárka átmérője 13 cm , a magassága 7 cm lett. A végén   a  csomók kilógó végeit levagdostam.
Ja igen, 9-es horgolótűvel próbálkoztam ez volt itthon a legnagyobb.Jó lett az állaga, a formája. A maradék csíkokat összefontam és rávarrtam fülnek, ne kelljen kidobni semmit sem. A varrótű alig akart átmenni a sok rétegen , ez sokkal nehezebb volt mint maga a horgolás. A végeredménnyel elégedett vagyok, lett egy használható darab, a varrósarkomba került mint szemeteskosár. Nálunk itt a nagyáruházakban van konténer a használt zacsiknak, meg műanyag  ruhavállfáknak, és egyáltalán jól szervezett az újrahasznosítás. Szelektíven gyűjtjük mi is az üvegeket, dobozokat, papírt, műanyagot. Rendszeresen dobnak be zacskókat amibe adományként beletehetjük a feleslegessé vált ruhaneműt és háztartási dolgokat. Az egészben az a legjobb, hogy mindezért házhoz jönnek nem kell menni sehová sem.

4 megjegyzés:

Márti írta...

Hát ez mennyire szuper kosárka, nagyon tetszik! :)

Kaoka írta...

Nagyon csini.:-) Milyen zacsi nem bomlik le? A legtöbb már lebomlik egy idő után. Én úgy jártam, csak morzsa maradt belőle. :-D

unikat írta...

Megőrülök!
Az aztán annyira tuti!
Hű, de nagyon ötlete, te meg szuper ügyes vagy!

Colette írta...

Ha máskor szeretnél ilyet, akkor vagy spirál alakzatban vágd fel a zacsit, vagy ne vágd végig a sort, hogy egybemaradjanak a csíkok ( mint egy csőregiszter) , és akkor nincsenek csomók... esetleg egy ötlet lehet a vasalóval való összeolvasztás, ha már elvágtad:-)Különben nagyon szupi lett!