Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2012. június 17., vasárnap

Utolsó esély

20 évvel ezelőtt készítettem életem első horgolt felsőjét. Amolyan hasat szabadon hagyó és eléggé kihívó darab volt.Akkor még fel lehetett ilyeneket venni , sőt ha visszagondolok néha milyen szerelésben vonultam a standra, bizony égnek áll a hajam. Kb. azóta szeretnék horgolt bikinit is, amibe jó párszor belefogtam de valahogy sosem készült el. Akkor nagy volt a fellángolás, mikor mentem a fonalashoz ahol az eladó hölgy mindig bütykölt valamit, sokszor bikinit horgolt fiatal lányoknak megrendelésre. Nagyon irigykedtem. A bolt bezárt régen már de a hölgy képe még most is előttem van ahogy horgolja a kis fehér cukiságot. Jó sokára született meg végre a mű, amint itt a képeken is látható.Na nem egészen ez álmaim színkombinációja, de végre ezt a fonalat is elhasználtam. Először nem hittem benne mert az alsó részét sokat bontottam , körülményes volt próbálgatni is, de nem adtam fel. A felső rész nyakba kötős pántjánál a gyöngy miatt csak láncszemsor jöhetett szóba. A vastagabb pántra nem ment rá a gyöngy annyira szűk a luk rajta , így kissé tartottam tőle, hogy majd vágni fogja a nyakamat. De nem, sőt azt kell, hogy mondjam alul, felül, mindenhol tökéletes és kényelmes. A fenékrészébe oldalra a biztonság kedvéért fűzök majd vékony gumit. Catania fonalból készítettem 2.5-es horgolótűvel.
 Napozós darabnak szántam, vízbe nem mennék vele. Persze az is lehet, hogy majd jól kinyúlik az egész és feleslegesen dolgoztam.

7 megjegyzés:

Edit írta...

O, nekem kifejezetten tetszik a szine! Remelem nem is nyulik majd ki, es sokaig napozhatsz majd benne :)

zazálea írta...

ez biztosan vicc, ugye, hogy ekkorka elég neked, mondd, kérlek, ezt...
(én meg azt mondom cserébe, hoyg nem fog kinyúlni, dehogy fog, viszont mki téged fog irigyelni, tegyék is)

szaberka írta...

Vízben nem tudom, de szárazon biztos sokáig formatartó, a Catania nagyon jó minőségű, agyonmostam már egy-két cuccomat, meg sem látszik rajtuk:)))

Szilvi írta...

Köszi a bátorításokat kár hogy a viselése csupán az egy hét nyaralásra korlátozódik . Nap hiányában az elhordás veszélyével nem kell számolni.Ha innen nézzük évekig lehet egyedi darabom hacsak a kilók el nem szaladnak.

Colette írta...

Modelles képet követelek:D

Szilvi írta...

Oké privátba megoldható.

vadcic írta...

Ha úgy érzed,mégis megnyúlna,varrj a hátsó részére fürdőruha anyagból hátlapot,pár helyen rögzítsd.Úgy talán nem fogja a víz súlya kinyújtani,hanem tud az alap anyagba kapaszkodni.
Talán.