Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2012. szeptember 19., szerda

Ősz sk kivitelben

Hahó ősz! Na akkor csapjunk bele és irány kifelé. Az átöltöző fák színei, a nedves avar illata, a nap selymes sárga fénye elvarázsol ,egyre inkább szeretem. Azt hiszem ehhez is hozzá kellett "öregedni".
Meg a horgolt szoknyához is. A fazon a lehető legegyszerűbb, és mellőz minden tudományt. Ugyan van a Drops-nál leírás is, de én már csak akkor vettem a fáradságot, hogy elolvassam, mikor készen lettem. Nem értem én a szöveges magyarázatokat sajnos, az ábrásokon jobban kiigazodom. Pedig annyi szép meghorgolni való ingyenes minta van náluk.  A derékrésze ott gomb záródással  működik, én csak egyszerűen magamra húzom a "csövet" és összeráncolom egy kicsit a tetején befűzött horgolt zsinórral. Nem erőlködtem szép zárómintát horgolni a tetejére mert úgyis eltakarja a póló vagy pulóver. Fogyasztottam is a csípőmagasságban elöl és hátul, úgy mint ahogy a  szoknyaszűkítők vannak bevarrva a rendes szoknyába, meg azon felül egyenletesen elosztva kb. minden  14.szemben két soron keresztül. Így kaptam egy felfelé szépen szűkülő formát.Közben minden sor után próbálgattam, hogy fel tudom-e még húzni anélkül, hogy nagyon kinyújtanám. Az alsó képeken látszik, hogy ráfér még egy kis nedves formára igazítás, hogy a négyzetek szépen kifeküdjenek.
A kendőt már mutattam, nagyon szeretem így övvel hordani. A csősálat is korábban készítettem az általam úgy imádott Rowan Felted Tweed fonalból. Kicsit szúrós, én csak úgy hívom rusztikus, de az árnyalatok hihetetlenek. Párszor beugrom ide nyálat csorgatni, gyönyörű modellek vannak a magazinban, különösen ez az 50. szám nagyon tetszik . A nagy kedvenc rögtön az első kép. A fonal sajnos annyira drága, hogy csak 10 dekányit vettem. Nem is emlékszem mi volt vele a tervem, ez annyira kis mennyiség.Valamire majd csak jó lesz. Sikerült eltalálnom azt a hosszúságot amikor még könnyedén áttekerhető a fejen, de nem áll el a nyakamtól túlságosan.

9 megjegyzés:

Julcsi írta...

Hú, Szilvi!! Ez durván jól néz ki! Már ha szabad ilyen szavakat használnom egy ilyen gyönyörűséghez:)
A fotóid meg eszméletlen jók!

Nina írta...

Annyira szeretem az ízlésed, a stílusod, ahogyan varázsolsz ilyen széségeket :) Csinos vagy, illik hozzád minden egyes horgolt darabod! Az ősz színeit én is imádom :)) Remélem, itt is sokáig lesz ilyen szép színes a természet!

Tündérviola írta...

Tökéletes!

Bernadett írta...

Valami gyonyorueket alkotsz.:)Ilyen szoknyat nekem is kell koltenem.:)Es az elso par mondatod mennyire igaz,felismertem magam benne.:)

Minden jot.
Bernadett

Cserny Cherry Ildikó írta...

Nagyon szépet alkottál újra! A színeim engem is elvarázsolnak, bár ez számomra nem újdonság, nagyon régóta az ősz a kedvencem. A színek, az illatok, a lassan bágyadó napfény... Persze pont most itt Magyarországon borús, esős idő van.
S valóban nagyon illik hozzád, ez a stílus, de asszem a környezetedhez is. Amit látunk a képeken és amit az itthoni képzelet hozzá tesz az ottani (angol, ír, skót) világhoz. Ilyenkor mindig irigyellek egy kicsit. :))

Edit írta...

Nagyon szep a szoknya is, a kendo is, olyan kellemesen osziesek! Es a fotok... nagyon szep az osz feletek. Itt meg szinte hoseg van, nem olyan, mint nyaron, de meg mindig nagy a meleg. Mar varom az igazi oszt! :)

Kellemes hetveget kivanok!

Névtelen írta...

Puha, meleg színek az alkotásaidban, a fejlécben - gyönyörű árnyalatok együtt! Eltaládod a mértéket, hangulat-teremtő képek mind. :)
Brigi

Szentpyr írta...

Szilvi, ez nagyon jól sikerült!! És mondd milyen fonalat sikerült hozzá találnod? Mennyire hordható, úgy értem, ha leülsz, vezetsz... benne, azt is bírja? Vagy inkább, amolyan korzózós darab?

Judilla írta...

Szilvi, ez nagyon bejön nekem is!!:))
Asszem én is most értem meg egy ilyen darabra...;)

Rita kérdése engem is izgat, hogy viselkedik hordás közben.