Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2012. november 15., csütörtök

Nagyon finom ananászos pulykanyárs

Ez volt a mai ebédünk. Úgy gondoltam megosztom veletek a receptjét, ami egyébként Stahl Judit Gyors Szárnyasételek című könyvében jelent meg, ananászos pulykanyárs. Idézem: amolyan grill hangulat télen is típusú étel.Akkor legjobb enni mikor kint nagy a hideg,és az utcákra meg a lelkünkre bénító sötétség telepszik." Tényleg van egy ilyen oldala is, de ami szerintem óriásivá teszi az, hogy egyszerű, és nagyon gyorsan elkészül. Ez talán még a finomságán túl is nagyobb érdem. Én csirkéből készítettem sokadszor, ez is elronthatatlan.
Hozzávalók: 1 doboz 40 dkg-os ananászkonzerv, 1 db piros kaliforniai paprika, 5 kisebb lilahagyma, fél kiló pulykamellfilé. 
A mázhoz: 2 dl szójaszósz, 1 dl olíva olaj, 2 kávéskanál őrölt gyömbér, 2 evőkanál méz, 1 kk. cayene bors vagy őrölt pirospaprika (elhagyható szerintem). Az összetevőket egyenlő nagyságú kockákra vágjuk, felfűzzük az előzőleg beáztatott nyársra. Egy tepsibe alufóliát teszünk és a hosszanti széleire hurkát sodrunk a fóliából, ezen szépen megállnak a nyársak és a cucc nem ragad oda semmihez sütés közben. Megkenjük a nyársakat a mázzal, és 30 perc alatt megsütjük. Sülés közben is kenegetjük, 2-3-szor. Isteni illata van miközben pirul. Nekünk ha leves is van, elég két pálcika. Próbáljátok ki, csúúúúúcs.

6 megjegyzés:

Tulipánt írta...

Köszönöm.

Palkó írta...

Ez nagyon jól hangzik... ki fogom próbálni :)

fxtina írta...

Épp izgamas receptek után kutakodtam... Ezt a hétvégén ki fogom próbálni, úgyis épp van egy felkezdett ananászkonzerv a frigóban :)

Jucus írta...

Köszönöm az ötletet, akkor megvan a menü karácsony másnapjára is!:o)

Névtelen írta...

Szilvi! Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából - ez a pici késedelem megbocsátható, ugye!
Szilvi lányom holnap jön haza, és - többek között - ezt a nyársat is megsütöm - elvégre névnapot ünneplünk. Kati

Betti írta...

Ez annyira jól néz ki, és jól is hangzik, hogy ki kell próbáljam. A te ajánlásodra, mert sajnos Stahl Juditot nem kedvelem.