Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2016. június 19., vasárnap

Az angol tóvidék-Ambleside- Wansfell Pike circular walk

Mielőtt nekiugranánk a maratoni képnézegetésbe, hadd említsem meg itt is, hogy nagyon köszönöm a támogatásotokat, és az extra véleményeket a blogot illetően. Nem szándékoztam abbahagyni. Nyilván ha esetlegesen több megjegyzés jönne az jobban motiváló, de ha csak kevéske is van én annak ugyanúgy örülök. 
Szóval most megint kirándulós képek jönnek a tóvidékről. Nem kell különösebb ismertetőt írnom, Beatrix Potter kapcsán mindenki ismeri. A festői Ambleside városkából indultunk a nem túl hosszú csak 11 km-s túrára. A csúcs Wansfell pike  az 576 méterével igencsak próbára tette az állóképességünket. Nagyon lassan araszoltunk felfelé jó 3 kilóméteren keresztül , a nap ezerrel tűzött, a naptejet elfelejtettem persze. Vörösre égtünk már az elején.  


 A képeken nem jön ki hogy milyen meredeken mentünk felfelé.
 Itt már a másik oldalon ereszkedünk . Ez is kemény menet volt, az az alattomos fajta, mikor a bakancsban gördülnek a lábujjak és a combizom meg a fenékizom folyamatos feszülés alatt, hogy meg ne lódulj lefelé.  Igazi felüdülés volt megpillantani félúton a dombok között megbújó kis falucskát.


Itt megálltunk egy frissítőre, régen esett már ilyen jól a hideg kóla.A három órásnak írt utat mi persze kétszer annyi idő alatt tettük meg, nagyjából ennyivel szoktunk számolni mert sokszor megállunk fotózni, videózni, csak úgy csodálni a tájat. 
 Iszonyúan elfáradtunk és rákvörösre égtem, de megérte, minden pillanata csodás volt. 
Videó is készült, kölcsönvettük Miriam Stokley Perfect Day zenéjét hozzá.
Mert ez egy tökéletes nap volt. 
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe:8 megjegyzés:

Kati írta...

Hát ez csodaszép :) Én sajnos még csak Londont ismerem, az angol vidéket nem, de hátha egyszer arra is sor kerül :)

Szera írta...

Csodaszép fotók! :) ... és a kisfilm még hátravan! :) Köszönöm, hogy láthattam!❀

Hajni Ankáné Tábori írta...

Ez mesés! Gyönyörű helyen éltek! Én sűrűn nézegetem a blogodat, még ha ritkán írok is megjegyzést, de nagyon szeretem, mert nagyon hangulatos! Egy virágnak az elkészítési menetét nem írnád le?
Hajni

Timi írta...

Milyen gyönyörű helyen kirándultatok!!!

Szilvi írta...

Köszönöm! Hajni melyik virágra gondolsz?

Emőke írta...

Mióta ezt posztoltad, minden nap visszatérek és nézem a mesés képeket, de még visszatérek , hogy megfogalmazzama gondolataimat....

Hajni Ankáné Tábori írta...

Kedves Szilvi!
Bármelyik virágodat szívesen elkészíteném, amelyiket legegyszerűbb leírni!
Hajni

Szilvi írta...

Hajni, bocsi de még mindig nem világos egészen a bármelyik virág. Az internetet használom segítségül, van könyvem is, van úgy hogy több mintát összekombinálok és úgy lesz belőle valami. Egyik sem a sajátom,és nem is tudom hányféle virágot horgoltam már meg.