Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2011. február 16., szerda

A nagy meló

 Köszönöm  szépen a kedves hozzászólásokat a takaróhoz. Nem gondoltam volna, hogy lesznek kérdések, ezért nem magyarázgattam jobban a dolgot.Régóta szerettem volna magamnak egy jó kis beburkolózós, puha és meleg takarót ezzel a mintával. Alapjában véve úgy gondolom, hogy ennyi fonalat elhorgolni, kissé kimeríti a pazarlás fogalmát, de mit lehet tenni ha az ember lánya nem tud létezni-e nélkül. Kompromisszumot köt, és nem választja álmai méregdrága fonalát, hanem használja a képen látható márkájú műszálasat. Ami tényleg nagyon puha és kellemes a tapintása, és jó vele dolgozni.Főleg miután 3 darab 10 dekás induló készlettel rendelkezik. Ezeket úgy kaptam, de sokáig csak rakosgattam ide oda mert nem igazán tudtam mit kezdeni ezekkel a színekkel. Aztán egy alkalommal belebotlottam még 2  másik árnyalatra igen kedvezményes áron amit nem lehetett otthagyni. Ez így már fél kiló volt.Akkor már tudtam, hogy takaró lesz nincs mese.Úgy kalkuláltam, hogy még 50 dekát beledolgozni az még belefér, többet semmiképpen nem szerettem volna. A téglalap pedig annyira adta magát, mert amikor elég nagy lett a négyzet, elvágtam a szálat és újrakezdtem a horgolást a négyzet két szélén csak vízszintesen, oda-vissza.Szerettem volna kicsit szebb szélmintát befejezésül, de akkor nem lett volna elég a fonal.Szóval ez a nagyiminta szerintem a világ legegyszerűbb de ennek ellenére igencsak látványos mintája.Haladós , és a kezdőknek is szinte rögtön sikerélményt jelent a készítése. 
Alapvetően elég türelmetlen vagyok és szeretem a dolgokat hamar elkészíteni , ezért ezt a fazont választottam, és úgy gondoltam, hogy így jobban tudom követni a fonal fogyását. Szebb lett volna ha még kisebb négyzeteket is tettem volna bele de így sem vagyok elégedetlen.

3 megjegyzés:

zazálea írta...

elégedetlen? eszedbe ne jusson, nem hagyhatjuk :o))

Judilla írta...

Nagyon klassz lett a takaród, tényleg igazi csajos darab.:))

Főkolomp írta...

Minket meg kielégítettél a válaszoddal, bár én egy kicsit késve olvastam! Újra dícsérem a művet!! A krókuszos képed nagyon tetszik, egyik kedvenc virágom. Egyszer volt szerencsém Németországban egy krókuszmezőt megnézni. Leírhatatlan élmény volt, még most is emlegetem, pedig 20 éve volt.