Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2016. június 26., vasárnap

Nyár és korall


Ha hétvége,akkor virághorgolás. Sokszor a körülöttem lévő dolgokat muszáj fonalban is megörökíteni.Most éppen pünkösdirózsa volt a vázámban.
Több dolog is készül párhuzamosan. Ez a bébitakaró egy kolléganőmnek lesz, fiút várnak a családba. Ő kérte ezeket a színeket és a fazont is ő választotta, pedig nagyon ajánlgattam egy jó kis csíkosat, de nem sikerült rábeszélni.
Ó hát ez a horgolt felső ez csak úgy véletlenül született. Mielőtt nekiálltam volna a szürkeségnek, a Pintersten bóklásztam, nekem az a képes újság amit minden nap lapozgatni kell a kávé mellé. Megláttam a videót és tudtam, hogy én ezt megcsinálom, még ha már kissé vén vagyok is ehhez a hát nélküli toppocskához. Lelki szemeim előtt láttam a nyaraláskor bikini fölé húzva, de simán el tudom képzelni, hogy fehér csőtop van alatta és fehér farmerrel vagy éppen szoknyával viselve esti szerkóvá válik. Felpróbáltam mindkét formában, tökéletes. A videó nagyon jó és könnyen követhető. Először az ötszöget kell meghorgolni és utána jön lefelé V alakban a többi rész. Én több sort horgoltam, hogy hosszabb legyen. Így egy kicsit másképp kellett a hátrészt megoldani, fix megkötő helyett csak egy zsinórt fűztem bele. Egyébként pár éve még egyáltalán nem tudtam volna elképzelni ezt a színt magamon, de most már ez az egyik kedvenc nyári színem. 
Ha te is elkészítenéd a videót itt találod.https://www.youtube.com/watch?v=I7vok3Lu3Hs

5 megjegyzés:

anyahajó írta...

Köszi, hogy megmutattad a takarót, már kíváncsi voltam rá. :)
És milyen jól mutat ez az átmenetes hímzőfonal virágként!

Névtelen írta...

Ó, Szilvi még nem "nőttél ki " ebből a horgolt felsőből, gyönyörű!!!
A takaró is szép, bár egyetértek veled a csíkokkal kapcsolatban;-)
A virágok pedig❤️
A virág

Monika írta...

Minden csodás, de a legfelső kép a kedvencem.:)

Kati írta...

Csodás az a rózsás fülbevaló és a top is :) Bárcsak tudnék horgolni...

Szilvi írta...

Köszi lányok. Mindenkit csak biztatok hogy próbálkozzon bátran önerőből megtanulni. Most már rengeteg videó is van a világhálón így sokkal egyszerűbb.