Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2018. december 3., hétfő

December


Ismét eljött a karácsonyvárás.
Nálam ez azt is jelenti,hogy dekorálok, fát állítunk, ünneplőbe öltöztetem a házat,rögtön december elején. Ahogy öregszem annál inkább hoznám vissza a régi dolgokat, például odavagyok a gyerekkorunk karácsonyfáiért, a színes üvegdíszeivel és az ezüst vékony lelógó sújtásért ahogy mi neveztük. De lehet, hogy ennek van egyéb neve is.
Az is igaz, hogy ez utóbbival mindíg meggyűlt a bajunk, mert rendszerint egy nagy kupacba volt gabalyodva, és szinte lehetetlen volt szétbogozni. Sajnos a mi díszeink (szégyellve írom) a kukában landoltak .Most persze gyűjtögethetem össze őket méregdrágán ha szeretnék egy teljes kollekciót


A minap megláttam a Lidliben ezeket a színes mini üveggömböket, némelyik össze is volt törve a tartóban, rögtön beugrott az emlék , megtaláltam a tökéletes díszeket a kis fámra. Még a sújtást is tudtam imitálni, mert vékony ezüst cérnák voltak a gömbökhöz, amiket csak úgy rászórtam a tetejére. 

Szép Adventet kívánok mindenkinek aki errejár!

2 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon tetszik a kis karácsonyfád!!! Nekünk is sok színes gömb volt annak idején a fán és valamelyik évben az egyik turiban sikerült is beszereznem néhányat újra belőlük :o)
További vidám készülődést kívánok Neked is!!!

Szilvi írta...

Köszönöm Timi !