Szeretettel köszöntelek oldalamon!

Szeretettel köszöntelek oldalamon!

2009. március 17., kedd

Kékség

Elkészült a komódra a kék terítő. Bármennyire is igyekeztem, sajnos elcsúszott pár helyen, és a kockákat is sikerült összekeverni, pedig direkt sorrendbe raktam, leírtam papírra mindent, és mégis elrontottam. Nem volt szívem szétszedni.
Bár nem a témához tartozik, de ha volna kedvetek és időtök, leírnátok-e pár szóban, hogy Ti hogyan készítitek a ferdepántot? Előre is köszönöm!


Kék hangulat.


Tralala házikó kék színátmenetes Perléből. Tudom, hogy a profi hímzők osztottszálú fonalat használnak, de nekem úgy megtettszett ez a kékes árnyalatú és ez a kissé mályvás színű cérna. Nagyon jó volt végre ilyet is varrni!

14 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon kedves lett! Pedig nem a kedvencem a kék, de az ilyen virágosak nagyon helyesek.
A frdepánt kiszabására vagy kíváncsi? Vagy a felvarrására?

Körmi írta...

Én 50*50-es négyzetet szoktam felszabdalni ferdepántnak. Félbehajtom az átlója mentén, s elkezdem az átló mentén vágni a csíkokat, majd összevarrom őket. Először azt hittem, hogy majd nem lesz szép, mert annyi darabból van, de aztán alig látszott hol van összevarrva.
Szép a terítőd s a xszemesed is. En nagyon szeretem a kéket! :D

leda írta...

Telitalálat a kék terítő! Szuper!
A ferdepánt nekem a nagy mumus, de olvashatsz róla a folt-varrás.hu-n.

F.Gina írta...

Nagyon helyes a kis terítőcskéd ! Legközelebb próbáld ki gyors technikával, úgy nem kevered össze. Ferdepántot úgy csinálok, mint Körmi, de ugye nem ehhez a terítőhöz kell?

Csilla írta...

Szerintem is aranyos lett a teritőd, megy a lámpához is :o). Ferdepánt készítést a weblapomon is találsz (http://kreativ-kezimunka.com/kezimunka/varras-ami-nem-foltvarras/296-ferdepant-keszites.html).

Helen írta...

Én is nagon szeretem a színátmenetes cérnákat! Gyönyörű lett a tiéd!
Ferdepánt segítség:http://folt-varras.hu/?do=1&sub=15

Szilvi írta...

Köszönöm szépen a jó tanácsokat, utána fogok nézni.Ehhez a terítőhöz már természetesen nem tennék hozzá semmit, először arra gondoltam, hogy a tűzéséhez kérném ki a véleményeteket, de aztán meggondoltam magam miután láttam milyen csámpás lett.

anyahajó írta...

Nagyon tetszik ez a házikós keresztszemes. Sok külföldi blogon is láttam, hogy nem osztottal hímeztek, pedig profiknak tűntek. Szerintem ez döntés kérdése, kinek mi miért tetszik jobban.
Örülök, hogy végre tudok itt kommentelni, régebben nem ment.

Szilvi írta...

Anyahajó üdv a fedélzeten, Szarvasmici is reklamált, hogy nem tud írni, akkor most talán sikerült megoldani a dolgot.

Szera írta...

Nekem tetszik! A francia "profik" közül is sokan használják ezt a fonalat. Lásd:http://verom.canalblog.com/

Vacskamati írta...

A régi amish quiltekben direkt ejtettek ilyen hibákat, mondván, tökéleteset csak az isten alkothat.. :) Nekem is jobban tetszik így, mintha szabályos lenne.. nagyon kedves, vidámra sikerült! :)

Bea írta...

Nekem is nagyon tetszik ez a kék összeállítás. Most én is egyszerű négyeztekeből varrok, és mindig azon gondolkodom, hogy fel kéne dobni valami szabálytalansággal azt az unalmas rendszert. na persze, amikor a kertben ástam, ott is direkt ferdén- girbe-gurbán csináltam, mert túl hosszúnak találtam a kertünket- az is- és nem tudtam, hogy milyen legyen. Csak azt tudtam, hogy milyen ne legyen. Remélem, érthető voltam? :)

Szilvi írta...

Bea értem mire gondoltál.Azért elégedetlenkedem, mert direkt úgy kezdtem a munkához,hogy most aztán halál pontos leszek és nem sikerült.Ez az én nagy bajom, persze talán még nem varrtam eleget, hiányzik a rutin, sajnos a gépem sem az igazi.Tulajdonképpen a darabok szabását szívesen mellőzném,de hát nem lehet.

Aranyalma írta...

A rutin belőlem is hiányzik, több a lelkesedésem, emiatt nem is sikerülnek tökéletesre a munkáim. De nem bánom, mert így lesz tökéletlenül tökéletes!
Lehet, hogy ez a titka a szeretni való készítményeknek, amilyen a tiéd is! :)